Sony Opnieuw Ontworpen Playstation VR-Controller

We zitten nog vroeg in de levenscyclus van (moderne) virtual reality-hardware, wat betekent dat achter de schermen ontwikkeling plaatsvindt om headsets, randapparatuur en hardware te maken die nodig zijn om hem VR-vriendelijker te maken.

Sony is een van de bedrijven die hard aan het werk is op virtual reality, en het lijkt erop dat de hardware-afdeling ons een veel betere controller voor PlayStation VR $ 214.89 geeft bij Amazon.

Veel Verbeteringen

Twee Sony-patenten zijn ontdekt door VR Focus, die de nieuwe controller gedetailleerd maken. Het lijkt een aangepaste versie van de PlayStation Move te zijn, alleen met enkele zeer welkome toevoegingen.

Eerst is er een analoge joystick aan de bovenkant voor je duim om van nature op te rusten en te gebruiken. Rond de stick bevinden zich een aantal knoppen, ook binnen handbereik van je duim, en een trigger op de achterkant waarmee je je wijsvinger kunt gebruiken.

PSVR-Controller Schets

Misschien herinner je je de polsbanden die Nintendo ter beschikking stelde om te voorkomen dat je de Wiimote op de tv werpt. Nou, het lijkt erop dat Sony ook een riem gebruikt, maar deze zit aan de zijkant van de controller en wikkelt zich rond de achterkant van je vingers voor een meer veilige grip.

Het tweede octrooi beschrijft een systeem waarbij de VR-koptelefoon in staat is om de regelaar te volgen en de plaatsing van de vingers zal ook worden gevolgd. Als deze functie aan een controller is toegevoegd, betekent dit dat alle vier de vingers en uw duim kunnen worden gedetecteerd als interactie met de knoppen of grip en functionaliteit die per spel is geïmplementeerd en die reageert op hoe u de controller grijpt.

De Huidige Versie Van Playstation

De bestaande PlayStation Move-controller is beschikbaar in twee versies, waarbij de meest gangbare een orb heeft die kan oplichten met een volledig kleurengamma. Beweging wordt gevolgd met behulp van een aantal verschillende sensoren, waaronder een lineaire accelerometer met drie assen, een drieassige hoeksnelheidssensor en twee traagheidsensoren.

 Er zijn ook op trilling gebaseerde haptische feedback, een aantal gezichtsknoppen aan de voorkant en zijkant en een analoge trigger op de achterkant.

Voor Nu

Voorlopig zijn dit gewoon patenten, maar Sony denkt duidelijk na over wat er nu komt met zijn PlayStation VR-platform. Van de drie grote consolefabrikanten heeft het al een grote VR-voorsprong met alleen Microsoft dat eruitziet als een toekomstige uitdager als het besluit om mixed reality-headsets te koppelen aan Xbox-gaming.